دوره 1، شماره 1 - ( 6-1396 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 51-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazerouni V, Farhadipor A, Omidvar P, Karimi G. Flare Gas Recovery In A Gas Refinery. jste. 2017; 1 (1) :51-57
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jste/article-1-81-fa.html
کازرونی وهب، فرهادی‌پور عابدرضا، امیدوار پوریا، کریمی غلامرضا. بازیابی گازهای ارسالی به فلر در یک پالایشگاه گاز. نشریه مباحث برگزیده در انرِژی. 1396; 1 (1) :51-57

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jste/article-1-81-fa.html

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، شرکت ملی نفت ایران، نفت فلات قاره ایران، تهران ، v.kazerouni@gmail.com
از آنجائی که حجم بسیار بالایی از گاز در صنایع بالادستی نفت و همچنین پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها در فلر سوزانده می‌شود، بازیابی این گازها جهت بهینه‌سازی مصرف انرژی و جلوگیری از اثرات نامطلوب بر طبیعت ناگزیر می‌نماید. در این مطالعه روش‌های مختلف بازیابی گازهای ارسالی به فلر در پالایشگاه گاز و گاز مایع شرکت نفت فلات قاره ایران از دیدگاه اکسرژی موردبررسی قرار گرفت. مفهوم اکسرژی برآمده از قانون دوم ترمودینامیک است و آنالیز بر اساس این مفهوم نتایج دقیق‌تر و پرمعناتری را در مقایسه با روش‌های مبتنی بر قانون اول ترمودینامیک ارائه می‌دهد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که تولید هم‌زمان برق و گرما به‌وسیله گازهای ارسالی به فلر بیشترین اثر در صرفه‌جویی در مصرف گاز (5793 کیلوگرم بر ساعت) و کاهش تلفات اکسرژی را دارا می‌باشد. چنانچه تقاضایی برای برق تولیدی وجود نداشته باشد، بازگرداندن این گازها به پروسه و تولید بخار به‌وسیله گازهای خروجی از توربین‌های گازی منجر به کاهش 5605 کیلوگرم بر ساعتی مصرف گاز می‌گردد. همچنین نتایج نشان می‌دهد که روش فشار افزایی گازهای ارسالی به فلر و بازگرداندن این گازها به‌عنوان سوخت گازی پالایشگاه، ضمن کاهش تلفات اکسرژی در حدود 28 مگاوات، منجر به کاهش در حدود 2100 کیلوگرم بر ساعتی مصرف گاز می‌گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/10/2 | پذیرش: 1396/10/2 | انتشار: 1396/10/2

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه نشریات دانشگاه یاسوج مباحث برگزیده در انرژی می باشد.