دوره 3، شماره 1 - ( 6-1396 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Lashanizadegan A, Rahimi M, Mazlumi H. (2017). Potential of Energy Saving in The Furnaces. jste. 3(1), 1-7.
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jste/article-1-76-fa.html
لشنی‌زادگان اصغر، رحیمی محمودرضا، مظلومی هادیه. پتانسیل‌های صرفه‌جویی انرژی حرارتی کوره‌ها نشریه مباحث برگزیده در انرِژی 1396; 3 (1) :7-1

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jste/article-1-76-fa.html

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه یاسوج ، hadie.mazlumi@yahoo.com
کوره‌ها در فرآیندهای پتروشیمی و پالایشگاهی از مهم‌ترین مصرف‌کننده‌های انرژی هستند. مهم‌ترین عوامل مؤثر بر کنترل میزان مصرف انرژی در کوره‌ها را می‌توان به سه گروه عمده شامل پتانسیل‌های صرفه‌جویی بدون هزینه و یا با هزینه جزئی؛ پتانسیل‌های صرفه‌جویی با سرمایه‌گذاری متوسط مانند عایق‌کاری بدنه و پتانسیل‌های صرفه‌جویی با سرمایه‌گذاری زیاد تقسیم کرد. در این مقاله پتانسیل صرفه‌جویی انرژی حرارتی روی 4 کوره ثابت شرکت لعابیران بررسی و محاسبه گردیده است که پتانسیل صرفه‌جویی تنظیم نسبت هوای مشعل‌ها 500,973,165 ریال در سال، کنترل فشار داخل کوره‌ها 300,822,95 ریال در سال، عایق‌کاری بدنه 700,167,622 ریال در سال و بازیافت حرارت گازهای دودکش 400,762,929 ریال در سال است. همچنین شرکت لعابیران از ریژنراتور که یک سیستم بازیافت حرارت تناوبی است، جهت پیش‌گرم کردن هوای ورودی استفاده می‌کند با این کار میزان صرفه‌جویی سالانه برای تولید روزانه 20 تن فریت، 000,000,577,3 ریال می‌باشد.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه مباحث برگزیده در انرژی می باشد.