|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای ریزمغذی
هادی استیری، محمد آرمین، اسماعیل فیله کش، جلد 1، شماره 1 - ( 6-1393 )
چکیده
اثر محلولپاشی سولفات روی و دور آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد آفتابگردان در قالب آزمایشی به صورت کرتهای یکبار خردشده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان سبزوار در سال زراعی 1391-1390 مورد بررسی قرار گرفت. فاکتورهای مورد بررسی عبارت بودند از: تنش خشکی در 3 سطح بدون تنش (دور آبیاری 6 روزه)، تنش متوسط (دور آبیاری 12 روزه) و تنش شدید (دور آبیاری 18 روزه) به عنوان کرت اصلی و محلولپاشی عنصر روی (صفر، 5، 10 و 15 در هزار به ترتیب معادل صفر، 2، 4 و 6 کیلوگرم در هکتار) به عنوان کرت فرعی. محلولپاشی روی در مرحله 6-8 برگی آفتابگردان انجام شد. ارتفاع بوته، دانه در طبق، درصد دانههای پوک، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و عملکرد زیستی به صورت معنیداری تحت تأثیر تنش خشکی قرار گرفت. تنش خشکی شدید سبب کاهش ارتفاع بوته، دانه در طبق، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و عملکرد زیستی و افزایش درصد دانههای پوک گردید. بالاترین عملکرد و اجزای عملکرد در محلولپاشی با غلظت 15 در هزار سولفات روی به دست آمد و کمترین آن در تیمار شاهد مشاهده شد. اگرچه در شرایط بدون تنش واکنش عملکرد به محلولپاشی سولفات روی بیشتر بود اما محلولپاشی با غلظت 15 در هزار اثرات منفی تنش خشکی را کاهش داد. در مجموع بالاترین عملکرد دانه با محلولپاشی سولفات روی با غلظت 15 در هزار و در شرایط بدون تنش به دست آمد.
آزاده خرم قهفرخی، اصغر رحیمی، بنیامین ترابی، شهاب مداح حسینی، جلد 2، شماره 1 - ( 6-1394 )
چکیده
تغذیه متعادل عناصر غذایی و مواد آلی از مهمترین فاکتورهای مؤثر بر عملکرد گیاهان زراعی میباشد. هیومیک اسید بهعنوان یک اسید آلی حاصل از هوموس و سایر منابع طبیعی از طریق اثرات هورمونی سبب بهبود جذب عناصر غذایی و عملکرد دانه میشود. بهمنظور مطالعه و بررسی اثر کاربرد کود هیومیک اسید گرانول و محلولپاشی برگی ورمیواش و چای کمپوست بر جذب عناصر، محتوای کلروفیل و عملکرد دانه در گیاه گلرنگ، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان انجام شد. تیمارها شامل کاربرد خاکی هیومیک اسید (صفر، 500، 1000 و 1500 کیلوگرم در هکتار) بهعنوان عامل اول و محلولپاشی (آب مقطر بهعنوان شاهد، ورمیواش 1:10، ورمیواش 1:20 و چای کمپوست) بهعنوان عامل دوم بود. نتایج نشان دادند که کاربرد هیومیک اسید تأثیر معنیداری بر محتوای عناصر روی، نیتروژن، فسفر اندام هوایی، شاخص کلروفیل و عملکرد دانه داشت. همچنین محلولپاشی چای کمپوست محتوای عناصر روی و مس اندام هوایی، محتوای کلروفیل کل(a+b) و عملکرد دانه را بهطور معنیداری تحت تأثیر قرار داد. در مجموع، کاربرد کود زیستی هیومیک اسید به میزان 1000 کیلوگرم در هکتار و محلولپاشی چای کمپوست مناسبترین تیمار برای افزایش جذب عناصر غذایی، رنگدانههای فتوسنتزی و عملکرد گیاه گلرنگ بود
مریم حبیبی، مجید مجیدیان، طیبه شجاع، محمد ربیعی، جلد 2، شماره 2 - ( 12-1394 )
چکیده
بهمنظور بررسی اثر مصرف عناصر بور، روی و گوگرد بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه کلزا رقم هایولا 401، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در سال زراعی 91-1390 در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات برنج کشور (رشت) انجام شد. عوامل مورد مطالعه شامل شاهد، عنصر روی (بهصورت کلات روی به میزان یک و نیم کیلوگرم در هکتار)، عنصر بور (بهصورت براکس به میزان یک و نیم کیلوگرم در هکتار)، عنصر گوگرد (بهصورت گل گوگرد به میزان 100 کیلوگرم در هکتار)، ترکیب بور+ روی، ترکیب بور+ گوگرد، ترکیب روی+ گوگرد و ترکیب بور+ روی+ گوگرد بودند. بیشترین مقدار عملکرد دانه به میزان 6/4157 کیلوگرم در هکتار متعلق به تیمار بور+ روی + گوگرد بود که نسبت به شاهد 7/48 درصد افزایش عملکرد داشت. بیشترین و کمترین میزان روغن دانه در تیمار بور+ روی+ گوگرد (58/42 درصد) و شاهد (37/38 درصد) مشاهده شد. تیمار روی در بین تیمارهای اصلی، دوگانه و سهگانه بالاترین مقدار پروتئین دانه به میزان 62/24 درصد را دارا بود. بیشترین میزان جذب عناصر بور، روی و گوگرد به ترتیب به میزان 7/15، 38/26 و 4/577 میلیگرم بر کیلوگرم در تیمار ترکیب توأم بور+ روی+ گوگرد و کمترین میزان جذب در شاهد (77/3، 37/7 و 39/121 میلیگرم بر کیلوگرم) به دست آمد. نتایج این بررسی نشان داد که تیمار ترکیب دوگانه عناصر بر و گوگرد از نظر تولید عملکرد دانه و مقدار روغن کلزا در شرایط آب و هوایی رشت مناسب به نظر میرسد.
|
|
|
|
|
|