AU - KARIMI, KAIVAN AU - BABAI-AHARI, ASADOLLAH AU - Arzanlou, Mahdi TI - Strawberry Anthracnose Disease PT - JOURNAL ARTICLE TA - yu-pps JN - yu-pps VO - 4 VI - 2 IP - 2 4099 - http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-99-fa.html 4100 - http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-99-fa.pdf SO - yu-pps 2 AB  - کریمی ک.، بابای اهری ا. و ارزنلو م. 1394. بیماری آنتراکنوز توت‌فرنگی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 4(2):40-26. بیماری آنتراکنوز یکی از مخرب‌ترین بیماری‌های توت‌فرنگی است که توسط سه گونه قارچ Colletotrichum acutatum، C. gloeosporioides  و C. fragariae ایجاد می‌شود. دو گونه C. acutatum و C. gloeosporioides دارای دامنه میزبانی وسیع‌تری هستند و بر اساس آخرین ارزیابی‌های تبارزایی چند ژنی جدایه‌های متعدد عامل آنتراکنوز توت‌فرنگی جمع آوری شده از مناطق مختلف دنیا متعلق به این دو گونه، در چندین خوشه مختلف مربوط به گونه‌های مخفی دسته‌بندی می‌شوند. گونه C. acutatum علیرغم آلوده کردن اکثر اندام‌های گیاه، عمدتاً عامل پوسیدگی میوه بوده و نسبت به دو گونه دیگر که در ارتباط با پوسیدگی طوقه شناخته شده هستند، فراگیرتر و خسارت‌زاتر می‌باشد. انتشار زادمایه بیماری توسط قطرات باران یا آبیاری بارانی، انسان و حیوانات صورت می‌گیرد. مدیریت تلفیقی بیماری شامل روش‌های زراعی، شیمیایی، زیستی و استفاده از ارقام مقاوم است. با توجه به اهمیت بیماری آنتراکنوز توت‌فرنگی از لحاظ میزان خسارت و شیوع اخیر آن در مناطق کشت و پرورش این محصول در ایران در این مقاله نحوه تشخیص صحیح عامل بیماری، جنبه‌های زیست‌شناستی و روش‌ مدیریت بیماری شرح داده شده است. CP - IRAN IN - Of Plant Pathology, Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran LG - eng PB - yu-pps PG - 40 PT - Extentional YR - 2015