AU - Nasresfahani, Mehdi AU - Kaseb, Ghazaleh AU - Shafizadeh, Shaban TI - Introduce five diseases of bell pepper in the Isfahan Province PT - JOURNAL ARTICLE TA - yu-pps JN - yu-pps VO - 1 VI - 1 IP - 1 4099 - http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-34-fa.html 4100 - http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-34-fa.pdf SO - yu-pps 1 AB  - نصراصفهانی، م.، کاسب، غ. و شفیع‌زاده، ش. 1390. معرفی پنج بیماری اندام‌های هوایی فلفل‌دلمه‌ای. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 1(1):70- 63.  فلفل‌دلمه‌ای، یکی از گیاهانی است که با توجه به ارزش غذایی و میزان مصرف آن، اخیراً کشت آن در استان اصفهان گسترش یافته است. در طی بازدید مزارع و گلخانه‌های تحت کشت این گیاه در این استان، بوته‌های بیمار نمونه‌برداری و در کیسه‌های پلاستیکی تمیز جمع‌آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. بررسی نشانه‌های بیماری‌ها، جداسازی، خالص‌سازی و خصوصیات ریخت‌شناسی بیمارگرها نشان داد که 5 بیماری سفیدک‌کرکی، سفیدک‌پودری، پوسیدگی اسکلروتینیایی ساقه، سوختگی آلترناریایی و کپک خاکستری، که عوامل آن‌ها : Peronospora tabacina ،Levielulla taurica ، Sclerotinia sclerotiorum ، Alternaria alternata و Botrytis cinerea هستند، روی اندام‌های هوایی فلفل‌دلمه‌ای در این استان شایع می‌باشند. روش‌های نمونه‌برداری، جداسازی و خالص‌سازی بیمارگرها، نشانه‌های بیماری‌ها و خصوصیات ریخت‌شناسی عوامل آن‌ها شرح داده شده است. CP - IRAN IN - LG - eng PB - yu-pps PG - 63 PT - Extentional YR - 2012