جستجو در مقالات منتشر شده


5 نتیجه برای روی

مهدی صدروی، نجمه قرچه،
جلد 2، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

صدروی، م. و قر‌چه، ن. 1392. نقش قارچ‌های همزیست ریشه در احیای زمین‌های آلوده به مواد سمی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 2(2):60- 45.
 آلودگی خاک زمین‌های محدود زراعی به مواد سمی در طول چند دهه اخیر افزایش چشمگیری داشته است . گیاه-پالایی فن‌آوری استفاده از گیاهان برای حذف، تجزیه یا کم خطرتر کردن مواد سمی موجود در خاک است. همزیستی قارچ‌ها با ریشه گیاهان کارایی گیاهان همزیست را در پالایش خاک‌های آلوده از مواد سمی افزایش می‌دهد. قارچ Hebeloma mesophaeum که همزیست سطح ریشه گیاهان نوئل نروژی، راش، توسکا، بیدمجنون و بیدمشک است، با جذب و غیرفعال کردن فلزات سنگین آلاینده موجود در خاک در شبکه ریسه‌ای هارتیگ خود در پوست ریشه، به استقرار و رشد بهینه این گیاهان در خاک‌های آلوده کمک می‌کند. قارچ‌های همزیست ریشه آربوسکولار Funneliformis mosseae ، Claroideoglomus etunicatum ، Septoglomus deserticola ، Glomus versiforme و G. intraradices به ذرت، سویا، شبدر، شبدر زیرزمینی، گوجه‌فرنگی و اکالیپتوس در استقرار و رشد بهینه و جذب بیشتر عناصر غذایی در خاک‌های آلوده به کادمیوم، سرب، روی، آرسنیک و مواد نفتی کمک کرده‌اند. این قارچ‌ها با تثبیت این عناصر و مواد آلاینده در شبکه ریسه‌ای خارج ریشه‌ای خود باعث غیرفعال شدن آن‌ها می‌شوند. بنابراین قارچ‌های همزیست ریشه می‌توانند کمک زیادی در احیای زیستی زمین‌های آلوده بنمایند.

عظیم قاسم‌نژاد، امین‌اله باقری‌فرد، سعید نصرالله‌نژاد، عباس باقری‌نجف‌آباد،
جلد 3، شماره 1 - ( 12-1392 )
چکیده

قاسم‌نژاد ع.، باقری‌فرد ا.‌ ا.، نصرالله‌نژاد س. و باقری‌نجف‌آباد ع. 1392. تاثیر قارچ Piriformospora indica بر عملکرد گیاهان. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 3(1): 87-83. 

قارچ‏های همزیست ریشه با افزایش توان جذب آب و مواد غذایی به رشد بهتر و بیشتر گیاه میزبان کمک می‏کنند. در این‏میان قارچ Piriformospora indica پتانسیل ویژه‏ای دارد. این قارچ که به عنوان محرک رشد گیاهان شناخته شده است، با استقرار در بافت ریشه باعث افزایش ریشه‌های موئین و تحریک به رشد اندام‌های زیرزمینی و هوایی گیاهان می‌گردد. اثر این قارچ بر رشد رویشی بعضی از گیاهان دارویی و تجمع متابولیت‌های ثانویه آن‌ها مورد بحث قرار گرفته است.

ابوالقاسم حسین زاده، مهدی داوری، عزیز حبیبی ینگجه،
جلد 6، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده

حسین‌زاده ا.، داوری م. و حبیبی ینگجه ع. 1396. کاربرد نانو مواد در مدیریت بیماری‌های قارچی گیاهان. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 6(2): 77-68.

استفاده از فنآوری نانو در مدیریت بیماری‌های گیاهی در سال‌های اخیر موردتوجه پژوهشگران قرار گرفته است. این پژوهش­ها نشان داده که نانواکسیدروی بر Botrytis cinerea و Penicillium expansum، نانواکسید مس بر Aspergillus flavus، نانوکامپوزیت‌هایی از نقره (SiO/AgS) بر Aspergillus niger و FeO/ZnO/AgBr بر Fusarium graminearum، F. oxysporum و Botrytis  cinerea و شش نوع نانو ماده کربنی بر F. graminearum، اثر بازدارندگی دارند. سازوکارهای تأثیر آن‌ها شامل تخریب لیپیدها و پروتیین‌ها، آسیب به غشای سلولی، انسداد کانال‌های آبی به‌وسیله نانو مواد و کاهش آب هاگ‌ها و پلاسمولیز آن‌ها و در نهایت بازدارندگی از رشد یا از بین بردن ریسه‌های قارچی و ممانعت از هاگ­زایی هستند.


مونس بخشی،
جلد 8، شماره 1 - ( 12-1397 )
چکیده

بخشی م. 1397. بازنگری بر آرایه‌بندی جنس Pseudocercospora. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 8(1): 14-1. DOI: 10.2982/PPS.8.1.1.

گونه‌های Pseudocercospora از قارچهای بیمارگر گیاهی با دامنه میزبانی وسیع روی گیاهان علفی و چوبی هستند. از زمان توصیف اولیه این جنس، آرایه‌بندی آن همواره چالش برانگیز بوده است. در سال‌های اخیر داده‌های توالی DNA از نواحی ژنی مختلف اطلاعات مفیدی در مورد آرایه‌بندی صحیح جنس Pseudocercospora فراهم نموده­اند. این داده‌ها نشان داده­ اند که گونه­ های Pseudocercospora  در بیش از یک مسیر درون قارچهای تیره Mycosphaerellaceae، راسته Capnodiales، رده Dothideomycetes، شاخه Ascomycota تکامل یافته­اند و چندنیایی هستند. همچنین گونه‌های با ریختشناسی، نشانه ­ها و دامنه میزبانی مشابه، ولی از مناطق جغرافیایی مختلف ممکن است از لحاظ فیلوژنتیکی گونه‌های متمایزی باشند. شناسایی دقیق عامل بیماری، گام اول در مدیریت بیماری‌های این بیمارگرها است. صفات کلیدی ریختشناسی و داده ­های ژنتیکی نوین برای شناسایی گونه­ های این جنس، در این مقاله شرح داده شده‌اند. 


حبیب اله چاره گانی،
جلد 9، شماره 2 - ( 6-1399 )
چکیده

چاره‌گانی ح (1399) تأثیر سرکه چوب، اسید هیومیک و ریزجانداران موثر بر نماتد Meloidogyne javanica  روی گوجه‌فرنگی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 9(2):84-73.         DOI:10.2982/PPS.9.2.73.

مقدمه: نماتد غده ریشه Meloidogyne javanica خطرناک‌ترین نماتد بیماریزای گیاهی در جهان است. با توجه به خطرهای زیست ‌محیطی حاصل از سم­های شیمیایی برای مهار این نماتد، یافتن ترکیبهای ایمن و دوستدار محیط زیست ضروری می‌باشد. مواد و روش‌ها: در مطالعه حاضر اثر سرکه چوب در غلظت‌های 3/0، 6/0 و 9/0 درصد حجمی-حجمی، ریزجانداران مؤثر (EM®) در غلظت‌های 5، 10 و 15 درصد حجمی-حجمی و اسید هیومیک در غلظت‌های 2/0، 4/0 و 6/0 درصد حجمی-حجمی و نماتدکش ترویگو (شاهد مثبت) در غلظت 4/0 درصد حجمی-حجمی در خسارت M. javanica روی گوجه­فرنگی رقم Early-Urbana در شرایط گلخانه بررسی شد. یافته‌ها: EM® در بالاترین غلظت (15 درصد حجم به حجم) موثرترین ترکیب آلی مورد استفاده برای کاهش شاخص‌های جمعیتی نماتد بود. این تیمار موجب افزایش طول، وزن‌تر و خشک شاخساره به ترتیب به میزان 41، 28 و 36 درصد و کاهش تعداد تخم، گال و کیسه‌تخم در ریشه و عامل تولیدمثل نماتد به ترتیب به میزان 58، 48، 49 و 57 درصد شد. نماتدکش ترویگو موجب کاهش تعداد تخم، گال و کیسه‌تخم در ریشه و فاکتور تولیدمثل نماتد به ترتیب به میزان 87، 88، 96 و 87 درصد درمقایسه با گیاهان تیمار نشده گردید. نتیجه‌گیری: ترکیبهای آلی مورد استفاده در این آزمایش توانایی مهار M. javanica در گوجه‌فرنگی کشت شده در شرایط گلخانه را دارند.
 


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb