5 نتیجه برای قادری
فریبا قادری،
جلد 1، شماره 2 - ( 6-1391 )
چکیده
قادری، ف. 1391. بیماری پوسیدگی فیتوفترایی طوقه و ریشه هلو. دانش بیماریشناسی گیاهی 1(2): 52-46.
پوسیدگی طوقه و ریشه یک بیماری مهم در باغهای هلو استان کهگیلویه و بویراحمد است. نشانههای آن پژمردگی، ضعف عمومی، کم شدن شاخ و برگها و گاهی خشکیدگی ناگهانی درخت است. برای جداسازی بیمارگر، از محیط کشت عصاره بلغورذرت/ آگار همراه با آنتیبیوتیکهای دلواسید، آمپیسیلین و ریفامپیسین استفاده میشود. عامل بیماری Phytophthora cactorum است. برای اثبات بیماریزایی آن از 2 روش مایهزنی شاخه متصل به درخت و یا آلوده کردن خاک اطراف ریشه و طوقه نهال استفاده میشود. مایهزنی ریشه و طوقه گیاهچهها و نهالهای 6 رقم هلو با این بیمارگر، نشان داده که رقم تلخه مقاوم، ، ارقام آلبرتا، ردهون و هلویقرمز مشهد نیمهحساس و ارقام انجیری و جیاچهیل حساس به بیماری هستند
محمد عباسی دمشهری، رضا قادری،
جلد 8، شماره 1 - ( 12-1397 )
چکیده
عباسی دمشهری م. و قادری ر. 1397. عوامل زوال درختان مرکبات استان فارس. دانش بیماریشناسی گیاهی 8(1): 23-15. DOI: 10.2982/PPS.8.1.15.
زوال درختان مرکبات یکی از علل اصلی کاهش سطح زیرکشت باغهای مرکبات استانهای جنوبی کشور از جمله استان فارس در سالهای اخیر محسوب میشود. عوامل متعدد زیستی و غیرزیستی به زوال مرکبات در منابع مختلف ارتباط داده شده است که در استان فارس به نظر میرسد تنشهای غیرزیستی از قبیل خشکی و شوری آب یا خاک در کنار بیماریهایی عفونی مانند انگومک، سرخشکیدگی، نماتد ریشه مرکبات و جاروک اهمیت بیشتری دارند. عوامل اصلی و شیوههای مدیریت بیماریهای شناخته شده عامل زوال درختان مرکبات در استان فارس در این مقاله شرح داده شده اند.
فریبا قادری،
جلد 8، شماره 2 - ( 6-1398 )
چکیده
قادری ف (1398) وقوع بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه سیاهدانه در جنوب غربی ایران. دانش بیماریشناسی گیاهی 8(2):8-1. DOI: 10.2982/PPS.8.2.1
مقدمه: سیاهدانه گیاهی دولپهای، علفی، یکساله و متعلق به تیره آلاله است که از خواص دارویی بالایی برخوردار است. بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه این گیاه از بیشتر کشورهای جهان گزارش شده است. این پژوهش به منظور بررسی وقوع این بیماری و شناسایی عاملهای آن در جنوبغربی ایران انجام شد. مواد و روشها: مزرعه ها سیاهدانه در استان کهگیلویه و بویراحمد، جنوب غربی ایران، بازدید شد و بوته های دچار پوسیدگی طوقه و ریشه نمونهبرداری شدند. بافتهای بیمار طوقه و ریشه بعد از شستشو با آب و خشک کردن روی محیط کشت نیمه انتخابی آرد ذرت-آگار قرار داده شدند. هفده جدایه شبهقارچ از بافتهای پوسیده طوقه و ریشه سیاهدانه جداسازی گردیدند. آزمون بیماریزایی این جدایهها روی گیاهچههای سه هفتهای رقم بافت سیاهدانه تحت شرایط گلخانه انجام شد. یافته ها: مطالعه خصوصیات ریختشناسی جدایههای بدست آمده نشان داد که 11 جدایه Pythium aphanidermatum و شش جدایه Phytophthora drechsleri هستند. هر دو این شبه قارچها روی رقم بافت سیاهدانه بیماریزا بودند. نتیجه گیری: بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه در مزرعه های سیاهدانه در جنوب غربی ایران وجود دارد. عوامل این بیماری در این منطقه Pythium aphanidermatum و Phytophthora drechsleri هستند. رقم زراعی بافت سیاهدانه به این بیمارگرها حساس است.
سمانه احمدی، فریبا قادری، داریوش صفایی،
جلد 9، شماره 1 - ( 12-1398 )
چکیده
احمدی س، قادری ف، صفایی د (1398) بیماری پوسیدگی ذغالی بلوط در ایران. دانش بیماریشناسی گیاهی 9(1): 128-118. DOI: 10.2982/PPS.9.1.118.
بیماری پوسیدگی ذغالی بلوط توسط دو قارچ Biscogniauxia mediterranea و Obolarina persica پدید میآید. این قارچها که فرصتطلب یا مهاجم ثانویه هستند و به درختان دچار تنش حمله میکنند، یکی از مشکلات اصلی جنگلهای بلوط در ایران هستند. بیماری اولین بار در سال 1390 در حنگلهای شمال روی درختان Quercus castaneifolia و Zelkova carpinifolia و سپس در جنگلهای زاگرس روی درخت Q. brantii گزارش شده است. بیماری طی سالیان گذشته، بهسرعت در جنگلهای زاگرس انتشار یافته است. نشانههای بیماری بهصورت زوال و مرگ درختان، قهوهای شدن برگها و خزان زودرس میباشد. ترشح صمغ روی شاخهها و تنه درختان مسن و قهـوهای شدن بافت چوب و آوندهای چوبی در سرتاسر ارتفاع تنه به سمت بالا و پایین درخت دیده میشود. مشخصات ریختشناختی بیمارگرها، گسترش و بقای بیمارگرها و روشهای مدیریت بیماری در این مقاله شرح داده شدهاند.
علی اصغر دهقان، رضا قادری،
جلد 9، شماره 1 - ( 12-1398 )
چکیده
دهقان ع ا، قادری ر (1398) کاربرد جلبکهای دریایی در مدیریت بیماریهای گیاهی. دانش بیماریشناسی گیاهی 9(1): 107-101. DOI: 10.2982/PPS.9.1.101.
جلبکهای دریایی به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از مواد معدنی، اسیدهای آمینه، ویتامینها و تنظیمکنندههای رشد همانند اکسین، سیتوکینین و جیبرلین از مهمترین محرکهای رشد گیاهان محسوب میشوند. استفاده از این محرکها در گیاهان زراعی موجب افزایش ریشهزایی، بهبود عملکرد، افزایش فعالیت فتوسنتزی و مقاومت در برابر بیمارگرها میشود. کاربرد جلبکهای دریایی بر علیه بیماریهای مختلف گیاهی شامل بیماریهای باکتریایی، قارچی، ویروسی و نماتدی و همچنین آفتها به اثبات رسیده است. این جلبکها به صورت پودر مخلوط با خاک، عصاره و یا محلولپاشی برگ برای مبارزه با بیماریهای گیاهی استفاده میشوند. جلبکهای دریایی معمولاً از طریق القای مقاومت در گیاه، خاصیت تعارضی بهواسطه افزایش فعالیت ریزجانداران دیگر و افزایش رشد گیاه، در مدیریت بیمارگرهای گیاهی نقش دارند. به طور کلی، در برنامههای مدیریت تلفیقی بیماریها، جلبکهای دریایی قابلیت کاربرد به عنوان میکربکش، کود زیستی، محرک زیستی و تقویتکننده خاک را دارا هستند.