جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای دفاع

اسد معصومی اصل،
جلد 2، شماره 1 - ( 12-1391 )
چکیده

معصومی اصل، ا. 1391. پیام‌رسانی هورمون اتیلن در پاسخ گیاهان به بیمارگرها . دانش بیماری‌شناسی گیاهی 2(1): 15-8.  
گیاهان با دامنه‌ای از سازوکارهای مولکولی‌- ‌بیوشیمیایی ذاتی یا القایی، استراتژی‌هایی را برای سازگاری به تغییرات محیطی ایجاد کرده‌اند. پاسخ مناسب گیاه، از طریق دریافت پیام خارج سلولی و انتقال آن به درون سلول‌های گیاهی ظهور می‌یابد. اتیلن به عنوان هورمونی شناسایی شده است که واکنش‌های گیاهی را تحت شرایط محدودکننده رشدی کنترل می‌کند. تولید اتیلن در واکنش به تنش‌های زیستی مثل آلوده شدن گیاه با بیمارگرها یا حمله گیاه‌خواران افزایش می‌یابد. اکثر ژن‌های مقاومت توسط مسیر پیام‌رسانی اتیلن القا می‌شوند. مسیر بیوسنتز اتیلن از اسید‌آمینه متیونین به‌خوبی شناخته شده است و اتیلن تولیدی باعث فعال شدن ژن‌های مقاومت و بروز واکنش‌های دفاعی گیاهان می‌شود. ژن‌های موثر در پیام‌رسانی اتیلن در برنج و نیز ژن‌های مقاومت که با تیمار اتیلن افزایش بیان نشان می‌دهند، معرفی شده‌اند

اطهر علی‌شیری، فرشاد رخشنده‌رو،
جلد 3، شماره 1 - ( 12-1392 )
چکیده

علی‌شیری ا. و رخشنده‌رو ف. 1392. نقش اسید سالیسیلیک در دفاع گیاهان در برابر بیمارگرها. دانش بیماری‌شناسی‌گیاهی 3(1):82-75.  
اسید سالیسیلیک نوعی اسید فنلی است، که توسط گیاهان در پاسخ به تعدادی از بیمارگرهای گیاهی تولید و برای القای مقاومت اکتسابی فراگیر ضروری می‌باشد. این اسید بیان پروتئین‌های مرتبط با واکنش فوق‌حساسیت و مقاومت اکتسابی فراگیر را القا می‌کند. تغییراتی که مانع تولید ویا غیرفعال شدن این اسید در گیاهان شوند، حساسیت به بیماری‌ها را افزایش می‌دهند. نقش اسید سالیسیلیک و مسیرهای پیام‌رسان آن در القای مقاومت به بیماری‌ها و افزایش محصول گیاهان شرح داده شده است.

سعیده دهقانپور فراشاه،
جلد 12، شماره 2 - ( 6-1402 )
چکیده

دهقانپورفراشاه س (1402) پاسخ­‌های دفاعی به­واسطه اکسید نیتریک­ در برهم‌کنش گیاه- بیمارگر. دانش بیماری­شناسی گیاهی 12(2): 142-130.
مبارزه با بیماری‌ها در کشاورزی اغلب به آفت‌کش‌ها و کودهای شیمیایی متکی است که بر میکرو­فلور طبیعی محیط اطراف ریشه گیاهان و تعادل اکوسیستم تأثیر منفی می‌گذارند. امروزه، محققان به­ دنبال جایگزین کردن این مواد شیمیایی با سایر عوامل سازگار با محیط زیست برای بهبود تولید محصولات کشاورزی و کنترل عوامل بیماری‌زای گیاهی هستند. تحقیقات در مورد برهم‌کنش اکسید نیتریک(NO)  با عوامل بیماری­زای گیاهی نشان داده است که NO یک پیام­رسان کلیدی در پاسخ گیاهان به تنش­‌های زیستی و غیر­زیستی است. به­‌ دلیل نقش NO در تنظیم ژن­‌های دفاعی گیاهان، به ­ویژه از طریق مرگ برنامه‌ ­ریزی‌­شده سلولی، توجه بسیاری از بیماری­‌شناسان گیاهی را به خود جلب کرده است. اگر­چه NO نقش مهمی در واکنش فوق­‌ حساسیت  در پاسخ به انواع تنش‌­های زیستی و غیر­زیستی ایفا می‌­کند ولی مشخص شده است که NO  در تنظیم بیان ژن‌­های مرتبط­ با مقاومت غیر­اختصاصی نیز نقش دارد. در این مقاله­‌ی مروری به پژوهش نقش اکسید نیتریک در برهم‌کنش گیاه با عوامل بیماری‌­زا پرداخته شده است.




صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb