جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای صیاد

عیسی ناظریان، سحر صیاد،
جلد 6، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده

ناظریان ع. و صیاد س. 1396. ویروس‌های انگل قارچ‌ها. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 6(2): 104-97.

چندین ویروس به عنوان انگل جدایه­ هایی از قارچ­های عامل سوختگی شاه­بلوط، پوسیدگی ساقه کلزا، سوختگی سنبله گندم، سیاهک ذرت و تعدادی از کپک­ها و مخمرها شناخته شده­ اند. این ویروس­های قارچی موجب کاهش رشد، تکثیر و قدرت بیماری­زایی، تولید رنگدانه­ های غیر طبیعی در میسلیوم، یا ایجاد جهش در قارچ­ میزبان می­شوند. این ویروس­ها می­توانند از راه جوش ریسه­ای به جدایه ­های دیگر همان قارچ یا قارچ دیگری منتقل شوند و باعث بروز بیماری مشابهی در آن­ها گردند. بنابراین شناسایی جدایه­های کم­آزار و آلوده به ویروس، قارچ­های بیمارگر و استفاده از آن­ها برای حفاظت گیاهان در برابر جدایه­های پرآزار و مدیریت بیماری­های گیاهی پیشنهاد می­شود.  


عیسی ناظریان، سحر صیاد،
جلد 10، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1399 )
چکیده

ناظریان ع، صیاد س (1399) روش­های مبارزه با بیمارگرهای گیاهی در سیستم آبیاری. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 10(1): 127-117. Doi: 10.2982/PPS.10.1.117.
چکیده
بسیاری از بیمارگرهای گیاهی می‌توانند درون آب آبیاری در مزرعه، باغ یا گلخانه‌ها انتشار یافته و سبب ایجاد بیماری در محصولات مختلف گردند. تاکنون تعداد زیادی از بیمارگرهای گیاهی شامل 43  شبه­ قارچ، 27 قارچ، هشت باکتری، 26 ویروس و 13 نماتد از منابع آبی و سیستمهای انتقال آب جداسازی و گزارش شده‌اند. در بسیاری از گلخانه‌ها از آفت­کشهای مختلف جهت پیشگیری از شیوع و مهار این بیمارگرها استفاده می‌گردد که این عمل سبب تحمیل هزینه، آلودگی خاک یا آب و امکان بروز مقاومت در بیمارگرها می­شود. روشهای مختلف تیمار آب برای مهار بیمارگرهای آبزی در سیستم آبیاری با کاربرد مواد شیمیایی مانند کلر، دی­اکسیدکلر، مس، نقره و گاز ازن، روشهای فیزیکی مانند فیلتر کردن آب، حرارت، اشعه فرابنفش و  استفاده از بیوسورفاکتانتهایی مانند رامنولیپید و نیتراپیرین در این مقاله شرح داده شده­اند.

سمانه سماوات، مهدیه صالحی وژده نظری، پگاه صیادامین،
جلد 11، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1400 )
چکیده

سماوات س، صالحی وژده نظری م، صیاد امین پ (1400) اثر بازدارندگی اسانس و عصاره گیاهان دارویی بر قارچها و باکتریهای بیمارگر گیاهان. دانش بیماری شناسی گیاهی 11(1): 121-113.        
   10.2982/PPS.11.1.113.    Doi:                   
استفاده از اسانس و عصاره گیاهان دارویی از جمله روش‌های سازگار با محیط‌زیست در مدیریت بیماری‌های گیاهی ناشی از قارچ‌ها و باکتری‌ها محسوب می‌شود. اثر ضدمیکروبی اسانس‌ و عصاره گیاهان دارویی متعددی مانند آویشن، میخک، مرزه، سیر، شیرین­بیان و رازیانه ثابت شده و ماده موثره آنها نیز شناسایی شده ‌است. بر اساس این پژوهشها امکان معرفی، فرمولاسیون و بکارگیری اسانس‌ و عصاره‌ گیاهان دارویی و یا هر یک از اجزای آنها با خواص ضدمیکروبی، به عنوان روشی جایگزین  مصرف سمهای شیمیایی در مدیریت بیماریهای قارچی و باکتریایی گیاهان می‌تواند ‌فراهم آید.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb