جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای صالحی

موسی نجفی نیا، عبدالنبی باقری، مهدی آزادور، محمد صالحی،
جلد 5، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده

نجفی‌نیا م. ، باقری ع.، آزادوار، م. و صالحی م. 1395. موقعیت بیماری جاروک لیموترش در ایران. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 5(2):31-23.

لیموترش یکی از مهم‌ترین و اقتصادی‌ترین محصولات باغی در جنوب ایران می‌باشد. بیماری فیتوپلاسمایی جاروک لیموترش به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌ها و عوامل تهدیدکننده درختان لیموترش است. عامل بیماری جاروک لیموترش یک فیتوپلاسما با نام پیشنهادی  phytoplasma aurantifolia Candidatus می‌باشد. نشانه­ های بیماری به‌صورت ظهور شاخه جارویی در یک قسمت از درخت و سپس گسترش بیماری و افزایش تدریجی تعداد جاروک‌ها در سایر قسمت‌ها است. هر جاروک، در واقع از تعداد زیادی شاخه و برگ با فاصله میان گره کوتاه تشکیل‌شده که رنگ آن‌ها از سبز کم­رنگ تا زرد و اندازه آن‌ها از کوچک تا بسیار کوچک متغیر است. در شاخه‌های جارویی خار، گل و میوه تشکیل نمی‌شود و با افزایش شاخه‌های جارویی میزان محصول کاهش می‌یابد. خشک شدن برگ‌ها در جاروک‌ها منجر به خشکیدگی شاخه‌ها یکی پس از دیگری و نهایتاً مرگ درختان آلوده طی پنج تا هشت سال می‌شود. تلفیق روش­های مدیریتی شامل از بین بردن درختان آلوده، حذف علف‌های هرز، قطع جاروک‌ها و سم‌پاشی درختان برای مبارزه با حشره ناقل، سبب کاهش سرعت توسعه بیماری می‌شود. مبارزه شیمیایی و کاهش جمعیت زنجرک ناقل ضمن کاهش انتقال طبیعی بیماری، نقش مهمی در مدیریت بیماری داشته و سیر گسترش بیماری را به تأخیر می‌اندازد.


سمانه سماوات، مهدیه صالحی وژده نظری، پگاه صیادامین،
جلد 11، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1400 )
چکیده

سماوات س، صالحی وژده نظری م، صیاد امین پ (1400) اثر بازدارندگی اسانس و عصاره گیاهان دارویی بر قارچها و باکتریهای بیمارگر گیاهان. دانش بیماری شناسی گیاهی 11(1): 121-113.        
   10.2982/PPS.11.1.113.    Doi:                   
استفاده از اسانس و عصاره گیاهان دارویی از جمله روش‌های سازگار با محیط‌زیست در مدیریت بیماری‌های گیاهی ناشی از قارچ‌ها و باکتری‌ها محسوب می‌شود. اثر ضدمیکروبی اسانس‌ و عصاره گیاهان دارویی متعددی مانند آویشن، میخک، مرزه، سیر، شیرین­بیان و رازیانه ثابت شده و ماده موثره آنها نیز شناسایی شده ‌است. بر اساس این پژوهشها امکان معرفی، فرمولاسیون و بکارگیری اسانس‌ و عصاره‌ گیاهان دارویی و یا هر یک از اجزای آنها با خواص ضدمیکروبی، به عنوان روشی جایگزین  مصرف سمهای شیمیایی در مدیریت بیماریهای قارچی و باکتریایی گیاهان می‌تواند ‌فراهم آید.

علی علیزاده علی‌آبادی، محمد مهدی فقیهی، محمد صالحی، اابوالقاسم قاسمی،
جلد 11، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1401 )
چکیده

علیزاده علی‌آبادی ع،  فقیهی م م، صالحی م، قاسمی ا (1401) پویایی‌شناسی وقوع و پراکندگی بیماری هوانگ‌لونگ‌بینگ مرکبات در ایران. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 11(2): 21-11.
 Doi: 10.2982/PPS.11.2.11
 
مقدمه: هوانگ‌لونگ‌بینگ یا میوه سبز یکی‌از بیماری‌های مهم مرکبات در ایران است. روند گسترش بیماری در هفت استان در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: باغ‌های مرکبات استان‌های سیستان ‌و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، فارس، کرمان و مازندران طی سال‌های 1386 تا 1388 و 1396 تا 1398 بازدید شدند و نمونه‌های مشکوک به بیماری جمع‌آوری و پس‌از استخراج DNA از نمونه‌ها، آزمون پی‌سی‌آر با استفاده از آغازگرهای اختصاصی OI1/OI2c و A2/J5 انجام شد. یافته‌ها: برسی نمونه‌ها نشان داد که، مناطق و میزبان‌های باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus، عامل بیماری، در این مدت افزایش یافته است، به ‌طوری ‌که در پایان این‌دوره در نمونه‌های درختان پرتقال، نارنگی، گریپ‌فروت، نارنج، لیمولیسبون و لیموترش از استان‌های کرمان، هرمزگان، سیستان ‌و بلوچستان و فارس، بیماری ردیابی شد. نتیجه‌گیری: بررسی بیماری طی این ‌سالها نشان داد که: مناطق آلوده و دامنه میزبانی بیماری گسترش زیادی یافته است و گسترش بیماری در مناطق کشت مرکبات‌ در جنوب کشور با شیب ملایم بوده است. کاهش جمعیت پسیل ناقل بیماری طی این سال‌ها به ‌نظر می‌رسد که در آهستگی روند گسترش بیماری مؤثر بوده است.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb