جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای داوری

ابوالقاسم حسین زاده، مهدی داوری، عزیز حبیبی ینگجه،
جلد 6، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده

حسین‌زاده ا.، داوری م. و حبیبی ینگجه ع. 1396. کاربرد نانو مواد در مدیریت بیماری‌های قارچی گیاهان. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 6(2): 77-68.

استفاده از فنآوری نانو در مدیریت بیماری‌های گیاهی در سال‌های اخیر موردتوجه پژوهشگران قرار گرفته است. این پژوهش­ها نشان داده که نانواکسیدروی بر Botrytis cinerea و Penicillium expansum، نانواکسید مس بر Aspergillus flavus، نانوکامپوزیت‌هایی از نقره (SiO/AgS) بر Aspergillus niger و FeO/ZnO/AgBr بر Fusarium graminearum، F. oxysporum و Botrytis  cinerea و شش نوع نانو ماده کربنی بر F. graminearum، اثر بازدارندگی دارند. سازوکارهای تأثیر آن‌ها شامل تخریب لیپیدها و پروتیین‌ها، آسیب به غشای سلولی، انسداد کانال‌های آبی به‌وسیله نانو مواد و کاهش آب هاگ‌ها و پلاسمولیز آن‌ها و در نهایت بازدارندگی از رشد یا از بین بردن ریسه‌های قارچی و ممانعت از هاگ­زایی هستند.


ملیحه عرفانی، مهدی داوری،
جلد 7، شماره 2 - ( 6-1397 )
چکیده

عرفانی م. و داوری م. 1397. بازدارندههای پروتئازی و کاربرد آن‌ها بر علیه بیمارگرهای گیاهی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 7(2): 72-60. DOI: 10.2982/PPS.7.2.60

پروتئازها باعث شکستن پیوندهای پپتیدی شده و مانع فعالیت پروتیینها و باعث تخریب آن‌ها می­گردند. این مولکول­ها به چهار گروه پروتئازهای سرین، سیستئین، آسپارتیک و متالوپروتئازها تقسیم می­شوند. بیمارگرهای گیاهی از این مولکول­ها برای بیمار نمودن گیاهان استفاده می­کنند. در مقابل، گیاهان نیز موادی تولید می­کنند که بازدارنده پروتئازهای بیمارگری است. مهار کننده پروتئازی سرین یکی از مهم­ترین این مهارکننده‌ها است. این مولکول­ها در سلول­های گیاهی و در هنگام حمله ریزجانداران بیماریزا و ویروس­ها تولید می‌گردند. بازدارنده­های پروتئازی بر اساس تشابه توالی ژنی و ساختاری خود به خانواده­های مختلفی تقسیم می­شوند. با شناخت نحوه عمل این نوع مولکول­ها و انتقال ژن­های تولید کننده آن‌ها به گیاهان مهم می­توان از این مواد به عنوان یک روش مبارزه زیستی با بیمارگرهای گیاهی استفاده کرد، چرا که احتمال مقاوم شدن بیمارگرها به این روش دفاعی خیلی کم است.


صغری قاسمی دودران، مهدی داوری،
جلد 9، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1399 )
چکیده

قاسمی دودران ص، داوری م (1399) بیماری‌های قارچی فندق در ایران. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 9(2): 94-85.         DOI:10.2982/PPS.9.2.85.

درخت فندق، دارای رویشگاه‌های طبیعی در شمال غرب ایران در جنگل‌های استان‌های اردبیل و گیلان است. بیماری زوال یک عامل تهدیدکننده درختان فندق در این ناحیه است. نشانه‌های بیماری به شکل ضعف عمومی، کاهش رشد، برگ‌ریزی و سرخشکیدگی شاخه‌ها، شانکر روی شاخه و تنه و پوسیدگی ریشه ظاهر می‌شوند که سرانجام به مرگ تدریجی یا زوال درختان منجر می‌شوند. قارچ‌هایی که باعث ایجاد بیماری زوال فندق در ایران می‌شوند Diaporthe amygdali،
و Cytospora fuckelii به‌عنوان عامل‌های شانکر و Fusarium semitectum، F. lateritium،  F. anthophilum و Armillaria mellea به‌عنوان عامل‌های پوسیدگی ریشه گزارش شده‌اند. نشانه‌های زوال درختان فندق در ایران، قارچ‌های بیمارگر و راهکارهای مدیریت بیماری در این مقاله شرح داده شده‌اند.
 
مهسا سمیعی، مهدی داوری،
جلد 9، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1399 )
چکیده

سمیعی م، داوری م (1399) بیماری‌های مهم چمن در ایران.  دانش بیماری‌شناسی گیاهی 9(2): 128-119.        DOI:10.2982/PPS.9.2.119.

چمن مهمترین گیاه تحت کشت در فضای سبز شهرها است،که موجب تعدیل دما، افزایش رطوبت نسبی، لطافت هوا و جذب گرد و غبار می­شود. بیماری‌های  قارچی و شبه­ قارچی شایع‌ترین بیماری‌های چمن در ایران هستند که این گیاه را در تمام مراحل رشد تحت تأثیر قرار می‌دهند و باعث خشکیدگی و زوال آن می‌شوند. گونه‌های Pythium، Fusarium، Microdochium، Rhizoctonia، Bipolaris، Pyricularia و Colletotrichum به عنوان عامل­های گیاهچه­ میری، پوسیدگی ریشه و طوقه، لکه­ برگی و آنتراکنوز چمن در ایران شناخته شده­اند. نشانه­ های این بیماری­ها، مشخصه­ های ریختی بیمارگرها و روش مدیریت آنها شرح داده شده است.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb