جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای باقری

عظیم قاسم‌نژاد، امین‌اله باقری‌فرد، سعید نصرالله‌نژاد، عباس باقری‌نجف‌آباد،
جلد 3، شماره 1 - ( 12-1392 )
چکیده

قاسم‌نژاد ع.، باقری‌فرد ا.‌ ا.، نصرالله‌نژاد س. و باقری‌نجف‌آباد ع. 1392. تاثیر قارچ Piriformospora indica بر عملکرد گیاهان. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 3(1): 87-83. 

قارچ‏های همزیست ریشه با افزایش توان جذب آب و مواد غذایی به رشد بهتر و بیشتر گیاه میزبان کمک می‏کنند. در این‏میان قارچ Piriformospora indica پتانسیل ویژه‏ای دارد. این قارچ که به عنوان محرک رشد گیاهان شناخته شده است، با استقرار در بافت ریشه باعث افزایش ریشه‌های موئین و تحریک به رشد اندام‌های زیرزمینی و هوایی گیاهان می‌گردد. اثر این قارچ بر رشد رویشی بعضی از گیاهان دارویی و تجمع متابولیت‌های ثانویه آن‌ها مورد بحث قرار گرفته است.

موسی نجفی نیا، عبدالنبی باقری، مهدی آزادور، محمد صالحی،
جلد 5، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده

نجفی‌نیا م. ، باقری ع.، آزادوار، م. و صالحی م. 1395. موقعیت بیماری جاروک لیموترش در ایران. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 5(2):31-23.

لیموترش یکی از مهم‌ترین و اقتصادی‌ترین محصولات باغی در جنوب ایران می‌باشد. بیماری فیتوپلاسمایی جاروک لیموترش به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌ها و عوامل تهدیدکننده درختان لیموترش است. عامل بیماری جاروک لیموترش یک فیتوپلاسما با نام پیشنهادی  phytoplasma aurantifolia Candidatus می‌باشد. نشانه­ های بیماری به‌صورت ظهور شاخه جارویی در یک قسمت از درخت و سپس گسترش بیماری و افزایش تدریجی تعداد جاروک‌ها در سایر قسمت‌ها است. هر جاروک، در واقع از تعداد زیادی شاخه و برگ با فاصله میان گره کوتاه تشکیل‌شده که رنگ آن‌ها از سبز کم­رنگ تا زرد و اندازه آن‌ها از کوچک تا بسیار کوچک متغیر است. در شاخه‌های جارویی خار، گل و میوه تشکیل نمی‌شود و با افزایش شاخه‌های جارویی میزان محصول کاهش می‌یابد. خشک شدن برگ‌ها در جاروک‌ها منجر به خشکیدگی شاخه‌ها یکی پس از دیگری و نهایتاً مرگ درختان آلوده طی پنج تا هشت سال می‌شود. تلفیق روش­های مدیریتی شامل از بین بردن درختان آلوده، حذف علف‌های هرز، قطع جاروک‌ها و سم‌پاشی درختان برای مبارزه با حشره ناقل، سبب کاهش سرعت توسعه بیماری می‌شود. مبارزه شیمیایی و کاهش جمعیت زنجرک ناقل ضمن کاهش انتقال طبیعی بیماری، نقش مهمی در مدیریت بیماری داشته و سیر گسترش بیماری را به تأخیر می‌اندازد.


عزیز باقری،
جلد 6، شماره 1 - ( 12-1395 )
چکیده

باقری ع. 1395. وضعیت بیماری جرب معمولی سیب‌زمینی در ایران. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 6(1):  56-47.

بیماری جرب معمولی سیب‌زمینی در تمامی کشورهای تولیدکننده سیب‌زمینی گسترش داشته و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل خسارت‌زای این محصول محسوب می‌گردد. در ایران نیز تاکنون بیماری جرب معمولی سیب‌زمینی از تمامی مناطق کشت سیب‌زمینی گزارش شده است. کاهش خسارت بیماری جرب در مناطق سیب‌زمینی‌کاری کشور نیازمند شناسایی عوامل تأثیرگذار بر وقوع و گسترش این بیماری است. بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده برنامه مدیریت تلفیقی بیماری شامل کشت در زمین‌های با اسیدیته حدود خنثی، رعایت تناوب، حفظ رطوبت زمین، استفاده از آبیاری بارانی، انتخاب زمین با بافت مناسب جهت کشت، کنترل دقیق علف‌های هرز به‌ویژه علف هرز پیچک، تقویت زمین با کودهای آلی و استفاده از ارقام متحمل پیشنهاد می‌شود. در این مقاله اهمیت بیماری جرب باکتریایی سیب‌زمینی، پراکنش و شدت آلودگی، نشانه‌های بیماری، عوامل تشدیدکننده بیماری، چرخه بیماری، واکنش ارقام رایج سیب‌زمینی، گونه‌های غالب باکتری عامل بیماری در ایران و مدیریت تلفیقی بیماری بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده در ایران و جهان شرح داده شده است.


عزیز باقری،
جلد 7، شماره 2 - ( 6-1397 )
چکیده

باقری  ع. 1397. بیماری شانکر باکتریایی گوجهفرنگی . دانش بیماری‌شناسی گیاهی 7(2): 21-14.  DOI: 10.2982/PPS.7.2.14
 

بیماری شانکر باکتریایی از بیماری‏های مهم و اقتصادی گوجه‏ فرنگی است که توسط باکتری Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis ایجاد میشود. بوت ه­های بیمار برگ­های رنگ پریده، زرد و خشک و ساقه­ هایی با نشانه­ های نوارهای کم‌رنگ تا بی‌رنگ و در حالت پیشرفت شانکر دارند و پژمردگی بوته­ ها مشاهده می­شود. کشت بذر و نشا­های عاری از بیمارگر ، رعایت بهداشت گلخانه و مزرعه و مقررات قرنطینه در مناطق آلوده، آیش و تناوب با گیاهان غیر از تیره  Solanaceae شخم زدن زمین پس از برداشت محصول، آبیاری قطره­ای  و محلول‌پاشی بوته­ های بیمار با ترکیبات مسی از راهکارهای مدیریت بیماری هستند.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb