جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای ناصری

بیتا ناصری،
جلد 5، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده

ناصری ب. 1395. مدیریت تلفیقی بیماری پوسیدگی ریزوکتونیایی ریشه لوبیا. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 5(2):51-42.

بیماری پوسیدگی ریزوکتونیایی ریشه با عامل Kühn Rhizoctonia solani از عوامل اصلی ایجاد خسارت در مزرعه لوبیا است. محدود ساختن توسعه گسترده بیماری در مناطق مهم لوبیا کاری کشور نیازمند شناسایی عوامل تأثیرگذار بر وقوع و گسترش این بیماری است. به دلیل نبود ارقام مقاوم به بیماری و عدم کارآیی مبارزه شیمیایی در خاک، مدیریت زراعی بیماری از اهمیت بسزایی برخوردار است. طبق پژوهش­های به عمل آمده برنامه مدیریت تلفیقی بیماری شامل افزایش مواد آلی خاک، تقویت تشکیل گره‌های ریزوبیومی ریشه، اجتناب از کاشت لوبیا در خاک‌های شنی، حفظ اسیدیته حدود خنثی در خاک زراعی، رعایت فاصله دور آبیاری 9-7 روز در کل فصل زراعی، رعایت تراکم کاشت استاندارد 30 بوته لوبیا در هر مترمربع، کشت در عمق کمتر از پنج سانتیمتر و شرایط آب و هوایی گرم و خشک، بهره‌گیری از آبیاری بارانی، کشت لوبیا قرمز در مزارع با سابقه آلودگی، رعایت تناوب زراعی مناسب، مصرف حداکثر 50 کیلوگرم در هکتار اوره، مبارزه با علف­های هرز و ضدعفونی بذر با سموم مناسب جذبی پیشنهاد می­شود.


معصومه وکیلی قرطاول، حسین آروئی، شیوا گل محمدزاده، محبوبه ناصری،
جلد 11، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1401 )
چکیده

وکیلی قرطاول م، آروئی ح، گل محمدزاده ش، ناصری م (1401) روشهای بهینه آماده‌سازی میسیلیوم قارچها برای مطالعه با میکروسکوپ الکترونی روبشی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی
 11(2):  51
-42.                             Doi: 10.2982/PPS.11.2.42     

 
مقدمه: قارچهای بیمارگرگیاهی با ایجاد فساد در محصولهای گیاهی و مسمومیت‌های غذایی تهدیدی جدی برای امنیت غذایی جهان محسوب می‌شوند. یکی از روشهای شناسایی قارچها مطالعه میسیلیوم آنها با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) است. برای گرفتن تصاویر میکروسکوپی با وضوح بالا و حفظ ویژگی‌های سطحی نمونه‌های میسیلیوم قارچها، آماده‌سازی نمونه‌ها یعنی روش آبگیری و خشک کردن آن‌ها بسیار مهم است. مواد و روش‌ها: تاثیر دو روش آبگیری و دو روش خشک کردن میسیلیوم دو قارچ Rhizoctonia solani و Rhizopus stolonifer برای مطالعه آنها با میکروسکوپ الکترونی روبشی در این پژوهش، مقایسه شدند. یافته‌ها: مشاهده‌های میکروسکوپی نشان دادند که در  R. stolonifer آبگیری با اتانول 100 درصد و خشک کردن و در R. solani در دمای اتاق و آبگیری با اتانول 50 درصد و روش انجماد نسبت به سایر روش‌ها تصویر صاف و با وضوح بالا تولید می‌کنند. نتیجه‌گیری: آبگیری میسلیوم قارچها با اتانول 50 تا 100 درصد و خشک کردن در دمای اتاق یا منجمد کردن آن، روشهای بهینه برای آمادهسازی آنها برای  مطالعه با SEM هستند و تصویر صاف و با وضوح بالا تولید میکنند و ویژگی‌های سطحی میسلیوم آنها حفظ شده و به خوبی قابل رویت است.

 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb