:: سال 7، شماره 2 - ( 6-1397 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 14-21 برگشت به فهرست نسخه ها
بیماری شانکر باکتریایی گوجه فرنگی، بیماری شانکر باکتریایی گوجه فرنگی
عزیز باقری*
بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایران ، bagherisa78@gmail.com
چکیده:   (366 مشاهده)

باقری  ع. 1397. بیماری شانکر باکتریایی گوجهفرنگی . دانش بیماری‌شناسی گیاهی 7(2): 21-14.
 DOI: 10.2982/PPS.7.2.14
بیماری شانکر باکتریایی از بیماری‏های مهم و اقتصادی گوجه‏فرنگی است که توسط باکتری
Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis ایجاد میشود. بوته­های بیمار برگ­های رنگ پریده، زرد و خشک و ساقه­هایی با نشانه­های نوارهای کم‌رنگ تا بی‌رنگ و در حالت پیشرفت شانکر دارند و پژمردگی بوته­ها مشاهده می­شود. کشت بذر و نشا­های عاری از بیمارگر ، رعایت بهداشت گلخانه و مزرعه و مقررات قرنطینه در مناطق آلوده، آیش و تناوب با گیاهان غیر از تیره  Solanaceae شخم زدن زمین پس از برداشت محصول، آبیاری قطره­ای  و محلول‌پاشی بوته­های بیمار با ترکیبات مسی از راهکارهای مدیریت بیماری هستند.
 

واژه‌های کلیدی: شانکر، گوجه‌فرنگی، Clavibacter
متن کامل [PDF 395 kb]   (57 دریافت)    
نوع مطالعه: ترویجی | موضوع مقاله: تخصصي
فهرست منابع
1. Agrawal K., Dilip Kumar S. and Vinod Kumar J. 2012. Seed-borne bacterial diseases of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) and their control measures: A Review. International Journal of Food, Agriculture and Veterinary Sciences, 2:173-182.
2. Behrendt U., Ulrich A., Schumann P., Nauman D. and Suzuki K. 2002. Diversity of grass-associated Microbacteriaceae isolated from the phyllosphere and litter layer after mulching the sward; polyphasic characterization of Subtercola Pratensis sp. nov., Curtobacterium herbarum sp. nov. and Platibacter flavus gen. nov., sp. nov. International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology 52:1441-1454.
3. Garteman K. H., Kirchner O., Engemann J., Grafen I., Eichenlaub R. and Burger A. 2003. Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis: Journal of Biotechnology 106:179–191 [DOI:10.1016/j.jbiotec.2003.07.011]
4. Gitaitis R. D. and Beaver R. W. 1990. Characterization of fatty acid methyl ester content of Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis. Phytopathology 80:318-321. [DOI:10.1094/Phyto-80-318]
5. Gleason M. L., Gitaitis R. D. and Ricker M. D. 1993. Recent progress in understanding and controlling bacterial canker of tomato in eastern north America. Plant Disease 77:1069-1076. [DOI:10.1094/PD-77-1069]
6. Goner A. S. 2014. Identification of the bacterium tomato stem canker. American Journal of Infectious Diseases 10:44. [DOI:10.3844/ajidsp.2014.44.49]
7. Goto M. 1992. Fundamentals of Bacterial Plant Pathology. Academic Press Inc. Shizuoka Japan, 342 p.
8. Rat B. 1984. Corynebacterium michiganense Technique de détection dans les semences de tomato. pp. 35-35. In: Report on the 1st International Workshop on Seed Bacteriology, ISTA, Zürich, Switzerland.
9. Rat B., Poissonnier J., Goisque M. J. and Burgaud A. 1991. Le point sur le chancrebactérien. Fruit et Légumes 86:38-40.
10. Sabaratnam S. 2012. Bacterial canker of greenhouse tomato. https://news.gov.bc.ca/17494.
11. Schaad N. W. 2001. Laboratory Guide for Identification of Plant Pathogenic Bacteria. American Phytopathological Society,MN, USA, 373p.
12. Smith E. F. 1910. A new tomato disease of economic importance. Science, 31:794-796.
13. Thompson E., Leary J. V. and Chun W. W. C. 1989. Specific detection of Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis by homologous DNA probe. Phytopathology 79:311-314. [DOI:10.1094/Phyto-79-311]
14. Vaerenbergh, J. V. and Chauveau, J. F. 1987. Detection of Corynebacterium michiganense in tomato seed lots 1. EPPO Bulletin, 17:131-138. [DOI:10.1111/j.1365-2338.1987.tb00018.x]
15. Zitter T. A. 1985. Bacterial diseases of tomato. Compendium of Tomato Diseases. The American Phytopathological Diseases 2:12-22.


XML   English Abstract   Print



سال 7، شماره 2 - ( 6-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها