جلد 2، شماره 2 - ( 6-1392 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 29-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

NAZERIAN E, MODARES NAJAF ABADI S, MAHDAVI M. (2013). Fusarum Yellows Disease of Gladiola . Plant Pathol. Sci.. 2(2), 18-29.
ناظریان عیسی، مدرس‌نجف‌آبادی سید سعید، مهدوی مکامه. بیماری زردی فوزاریومی گلایول دانش بیماری شناسی گیاهی 1392; 2 (2) :29-18

ایستگاه ملی تحقیقات گل وگیاهان زینتی، محلات ، eisa_yas@yahoo.com
ناظریان، ع. ، مدرس نجف‌آبادی، س.س. و مهدوی، م. 1392. بیماری زردی فوزاریومی گلایول. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 2(2):29-18.
 بیماری زردی فوزاریومی باعث زرد، قهوه‌ای و پژمرده شدن برگ‌ها و پوسیدگی پیاز گلایول شده و به کاهش کمی،کیفی و بازارپسندی گل‌ها می‌انجامد. این بیماری توسط 4 گونه Fusarium ، مخصوصاٌ قارچ خاک‌زی F. oxysporum f. sp. gladioli پدید می‌آید. این قارچ‌ها به صورت میسلیوم، کلامیدوسپور، میکرو و ماکروکنیدیوم قادر به بقاء در خاک می‌باشند. تغییر رنگ پیاز‌های آلوده، نرم، چروکیده و مومیایی شدن آن‌ها در انبار از اصلی‌ترین نشانه‌های بیماری محسوب می‌شوند. علی‌رغم تلاش‌های زیاد برای مدیریت بیماری، آن همچنان یک مشکل جدی در مناطق پرورش گلایول دنیا است. روش مدیریت بیماری معمولاً بر شناسایی و کاشت ارقام مقاوم، کاربرد سموم شیمیایی، روش‌های زراعی و مبارزه زیستی استوار است. در هر حال تلفیقی از چند روش فرصت بهتری در مدیریت این بیماری پدید می‌آورد.
واژه‌های کلیدی: پژمردگی، پوسیدگی، پیاز، زردی، گلایول، Fusarium
دریافت: 1391/12/5 | پذیرش: 1392/6/5