جلد 1، شماره 2 - ( 6-1391 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadravi M. (2012). Application of Genetic Engineering in Developing Disease-Resistant Plants . Plant Pathol. Sci.. 1(2), 1-9.
صدروی مهدی. کاربرد مهندسی ژنتیک در ایجاد گیاهان مقاوم به بیماری‌ها دانش بیماری شناسی گیاهی 1391; 1 (2) :9-1

بیماری‌شناسی گیاهی، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج ، msadravi@yu.ac.ir
صدروی، م. 1391. کاربرد مهندسی ژنتیک در ایجاد گیاهان مقاوم به بیماری‌ها. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 1(2): 9-1
دانش مهندسی ژنتیک از حدود 160 سال پیش با کشف قوانین وراثت صفات زیستی، آغاز گردیده و در آن روش‌های جداسازی و خالص‌سازی DNA از سلول، همانند‌سازی و تکثیر قطعه‌های آن با واکنش زنجیره‌ای پلیمراز، شناسایی و خالص نمودن ژن‌های مطلوب و انتقال آن‌ها به درون سلول گیاهان به طور غیر مستقیم با استفاده از باکتری Agrobacterium tumefaciens و یا به طور مستقیم با تفنگ ژنی و تولید گیاه کامل تراریخته از سلول تراریخته با کشت بافت، در طی 4 دهه اخیر ابداع و کامل گردیده‌اند. با استفاده از این فنآوری امکان انتقال ژن‌های مطلوب، بدون همراهی با هیچ ژن نامطلوبی به گیاهان میسر شده است و گیاهان تراریخته مقاوم به بیماری‌های قارچی، باکتریایی، ویروسی، نماتدها و تنش‌های محیطی تولید شده‌اند. مهندسی ژنتیک امیدی برای مدیریت بهتر بیماری‌های گیاهان و افزایش تولید محصولات کشاورزی برای تامین نیازهای غذایی جمعیت روزافزون انسان، به‌وجود آورده است.
واژه‌های کلیدی: بیماری، تراریخته، ژن، مقاوم، مهندسی
دریافت: 1391/3/20 | پذیرش: 1391/6/29