جلد 1، شماره 1 - ( 12-1390 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadravi M. (2012). Role of Arbuscular Mycorrhizal Fungi in Plant Diseases Management . Plant Pathol. Sci.. 1(1), 1-13.
صدروی مهدی. نقش قارچ‌های میکوریز آربوسکولار در مدیریت بیماری‌های گیاهی دانش بیماری شناسی گیاهی 1390; 1 (1) :13-1

بیماری‌شناسی گیاهی، گروه گیاه‌پزشکی، دانشگاه یاسوج، یاسوج ، msadravi@mail.yu.ac.ir

صدروی، م. 1390. نقش قارچ­های میکوریز آربوسکولار در مدیریت بیماری­های گیاهی.  دانش بیماری­شناسی گیاهی 1(1) : 13-1.

قارچ‌های میکوریز آربوسکولار، همزیست ریشه 80% گیاهان، از جمله اغلب گیاهان زراعی و درختان میوه هستند. آن‌ها ضمن استقرار درون بافت ریشه و تولید آربوسکول درون سلول‌های پوست داخلی آن، شبکه ظریف ریسه‌های خارج ریشه‌ای نیز تولید می‌کنند. این قارچ‌ها با افزایش جذب آب و عناصر غذایی برای گیاهان، تغییر در مواد شیمیایی بافت‌های گیاهی، رقابت با بیمارگرها برای محل استقرار و مواد غذایی، تغییر در ساختار ریشه‌، کاستن از تنش‌های محیطی و افزایش جمعیت باکتری‌های مفید خاک به مدیریت بیماری‌های قارچی، شبه قارچی، نماتدی، باکتریایی، فیتوپلاسمایی و فیزیولوژیک گیاهان کمک می‌نمایند. جمع‌آوری، شناسایی، خالص سازی ، تکثیر و تلقیح این قارچ‌ها به گیاهان می‌تواند مصرف کودها و سموم شیمیایی را کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: آربوسکول، بیماری، قارچ، نماتد، همزیستی
نوع مطالعه: ترویجی | موضوع مقاله: عمومى