دوره 2، شماره 2 - ( 12-1394 )                   سال 2 شماره 2 صفحات 46-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Behnia N, Erfanifard S Y, Fallah Shamsi S R, Moosavi S A. (2016). Efficiency of Cokriging Method to Map the Biometric Characteristics of Wild Pistachio (Pistacia atlantica Desf.) Woodlands in Fars Province. jfer. 2(2), 27-46.
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jzfr/article-1-59-fa.html
بهنیا نگین، عرفانی فرد سید یوسف، فلاح شمسی سید رشید، موسوی سید علی اکبر. کارایی روش کوکریجینگ در تهیه نقشه ویژگی‌های زیست‌سنجی درختزارهای بنه (Pistacia atlantica Desf.) استان فارس نشریه تحقیقات اکوسیستمهای جنگلی 1394; 2 (2) :46-27

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jzfr/article-1-59-fa.html

، بخش منابع طبیعی و محیط‌زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، erfanifard@shirazu.ac.ir

این مطالعه با هدف ارزیابی کارایی روش کوکریجینگ برای تهیه نقشه‌های ویژگی‌های زیست‌سنجی درختزارهای بنه در جنگل‌های زاگرس در مقایسه با روش کریجینگ انجام شد. یک توده پوشیده از درختان بنه به مساحت 45 هکتار در جنگل تحقیقاتی بنه فیروزآباد استان فارس انتخاب و با استفاده از یک شبکه 72 × 72 متر، 87 قطعه نمونه دایره‌ای 8 آری در آن قرار گرفت. ویژگی‌های زیست‌سنجی (ارتفاع، قطر برابر سینه، تعداد در هکتار و درصد تاج پوشش) همه درختان بنه در هر قطعه نمونه اندازه‌گیری شد. سپس روش‌های زمین‌آماریزمین‌آمار کریجینگ و کوکریجینگ برای تهیه نقشه هر یک از ویژگی‌ها به کار رفتند. نتایج نشان داد که مقدار میانگین خطا (ME) و مجذور میانگین مربعات خطا (RMSE) برای ویژگی‌های ارتفاع، قطر برابر سینه و تعداد در هکتار در نقشه‌های حاصل از روش کوکریجینگ کمتر از روش کریجینگ بوده است. همچنین ضریب رگرسیون برای ویژگی‌های ارتفاع، قطر برابر سینه و تعداد در هکتار در روش کوکریجینگ نسبت به روش کریجینگ بیشتر می‌باشد که این امر نشانگر توانایی روش کوکریجینگ در بهبود نتایج برآورد ویژگی‌های زیست‌سنجی درختان می‌باشد. تنها در مورد درصد تاج پوشش میزان مجذور میانگین مربعات خطا و ضریب رگرسیون برای روش کریجینگ کمی بهتر شده که البته این میزان نیز ناچیز است؛ بنابراین نتیجه‌گیری شد که با استفاده از روش کوکریجینگ می‌توان نقشه‌های ویژگی زیست‌سنجی درختان را با دقت و صحت مناسب تولید نمود.

دریافت: 1394/2/20 | پذیرش: 1394/8/26

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات اکوسیستمهای جنگلی می باشد.