جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای نانوسیال

محمدحسن شجاعی فرد، جواد زارع، منصور علیزاده،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1393 )
چکیده

نانوسیال اکسید مس که از پراکنده‌سازی ذرات اکسید مس در سیال پایه آب بدست می‌آید به عنوان سیال عامل لوله حرارتی به کار گرفته شده است. نانوسیالات به دلیل دارا بودن خواص ترموفیزیکی بهتر نسبت به سیالات معمولی انتقال حرارت مانند آب، باعث بهبود عملکرد لوله حرارتی که از ابزارهای موثر در انتقال حرارت می‌باشد، خواهند شد. در تحقیق حاضر، اثرات استفاده از نانوسیال و تغییر کسر حجمی، سایز و شکل ذرات معلق در نانوسیال بر عملکرد گرمایی لوله حرارتی، به روش دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بیانگر کاهش مقاومت گرمایی و بهبود عملکرد لوله حرارتی هنگام استفاده از نانوسیال در مقایسه با آب خالص می‌باشد. همچنین افزایش کسر حجمی، کاهش قطر ذرات و استفاده از ذرات با شکل استوانه‌ای کاهش اختلاف دمای اواپراتور و کندانسور را در پی خواهد داشت که در کسر حجمی‌های کم، اثر استفاده از ذرات با قطر کوچک بر میزان انتقال حرارت بیشتر از اثر استفاده از ذرات غیر کروی می‌باشد.


خانم زهرا حسنی، دکتر عبدالرسول پوران فرد، دکتر هجیر کریمی،
دوره 4، شماره 1 - ( 6-1402 )
چکیده

در این مطالعه، تأثیر افزودن پلی‌ایزوبوتیلن (PIB) به عنوان عامل کاهنده درگ (DRA) و نانوذرات سیلیس (nanoSiO2) به عنوان افزاینده انتقال حرارت به نفت خام، به صورت جداگانه و همچنین افزودن همزمان این مواد به نفت خام به عنوان پلی‌نانوسیالات (PNFs) در یک خط لوله عمودی و تحت شرایط شار انتقال حرارت ثابت مورد بررسی قرار می‌گیرد. استفاده از کاهنده‌های درگ یکی از مهم‌ترین و ساده‌ترین روش‌ها برای غلبه بر برخی از اتلاف‌های انرژی در جابجایی سیالات است. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر محلول PIB و نانوسیال نفت خام/سیلیس، به صورت جداگانه و همچنین، تأثیر افزودن همزمان این دو ماده به نفت خام، که پلی نانوسیال نامیده می شود، بر انتقال حرارت و کاهش درگ در یک لوله عمودی است. برای تهیه PNFs، محلول‌های مبتنی بر پلیمر با غلظت‌های 10-30 پی‌پی‌ام آماده می‌شوند. سپس، نانوسیلیس با غلظت‌های 1/0-5/0 درصد به سیال پایه اضافه شده است. آزمایش‌ها در بازه رینولدز 5800-8700 و در دمای 25 درجه سانتیگراد انجام شد. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که با افزایش عدد رینولدز، دما و غلظت، عدد ناسلت و نرخ انتقال حرارت در نانوسیالات مورد مطالعه با غلظت نانوذرات افزایش یافته است. در حالی که غلظت PIB منجر به کاهش خواص حرارتی و بهبود خواص سایشی PNFs آماده شده می‌شود. این پدیده می‌تواند به تشکیل لایه پلیمری حول نانوذرات سیلیس نسبت داده شود.
 

مرتضی دیلمی، سید پدرام پورنادری،
دوره 4، شماره 1 - ( 6-1402 )
چکیده

 در کاربردهای صنعتی و مهندسی، انتقال حرارت نقش موثری دارد. در این تحقیق، تاثیر نانو‌ذرات اکسید آلومینیوم بر میزان انتقال حرارت جابجایی اجباری در جریان آرام در یک لوله بررسی میشود. معادلات حاکم به روش تفاضل محدود بر روی شبکه جابجاشده گسستهسازی میشوند. جریان نانوسیال با استفاده از مدل‌های تکفازی و مخلوط شبیهسازی میشود. تطابق خوبی بین نتایج حاصل و نتایج آزمایشگاهی موجود مشاهده میگردد. نتایج شبیهسازی نشان میدهد که با افزایش عدد رینولدز، عدد ناسلت متوسط افزایش مییابد. همچنین با افزایش کسر حجمی عدد ناسلت متوسط و در نتیجه میزان انتقال حرارت افزایش مییابد. نتایج مدل مخلوط نسبت به مدل تکفازی به نتایج آزمایشگاهی نزدیک­تر است.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه مباحث برگزیده در انرژی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Selected Topics in Energy

Designed & Developed by : Yektaweb