دوره 3، شماره 2 - ( 10-1396 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 57-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Derakhshan S, Abdolahnejad E, Zare J. (2017). Experimental Study of Centrifugal Pump Energy Label. jste. 3(2), 49-57.
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jste/article-1-28-fa.html
درخشان شهرام، عبداله نژاد احسان، زارع جواد. مطالعه تجربی برچسب انرژی پمپ گریز از مرکز نشریه مباحث برگزیده در انرِژی 1396; 3 (2) :57-49

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jste/article-1-28-fa.html

دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران ، j_zare@mecheng.iust.ac.ir

در عصر حاضر با توجه به مصرف فزاینده‌ی انرژی بخصوص در بخش صنایع، لزوم بهینه‌سازی مصرف انرژی و تعیین کلاس بازده انرژی وسایل مختلف ضروری می‌باشد. در تحقیق حاضر به توسعه‌ی استاندارد تعیین کلاس بازده انرژی پمپ‌های گریز از مرکز پرداخته شده است. با توجه به اینکه استاندارد مورد استفاده در کشور ایران  استاندارد 2-7817 نسخه اول تنها اثر بازده را در تعیین کلاس بازده انرژی در نظر می‌گیرد، روش پیشنهادی جدیدی جهت اصلاح این استاندارد ارائه گردیده است. در روش پیشنهادی تأثیر سرعت مخصوص بر بازده، با انتخاب یکی از منحنی‌های سرعت مخصوص ثابت در نمودار بازده برحسب دبی به‌عنوان منحنی مبنا و تصحیح بازده در هر سرعت مخصوص، در نظر گرفته شده است. در ادامه، پمپ‌های مختلف مورد آزمایش قرار گرفته و کلاس بازده انرژی آن‌ها از طریق استانداردهای مختلف تعیین گردیده است. در حالی که استاندارد مورد استفاده در کشور ایران، تمامی پمپ‌های مورد آزمایش را در یک کلاس دسته‌بندی می‌نماید، اما روش پیشنهادی جدید قادر به کلاس‌بندی مناسب پمپ‌ها، مشابه با استانداردهای اروپایی می‌باشد که به‌خوبی مزیت و قابلیت روش پیشنهادی جدید در دسته‌بندی و تعیین کلاس بازده انرژی پمپ‌های گریز از مرکز را نشان می‌دهد.

متن کامل [PDF 1705 kb]   (3046 دریافت)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه مباحث برگزیده در انرژی می باشد.