:: جلد 3، شماره 1 - ( نشریه تولید گیاهان روغنی 1395 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 1-14 برگشت به فهرست نسخه ها
واکنش برخی از خصوصیات کمی و کیفی ارقام مختلف پنبه (Gossypium hirsutum L.) به محلول‌پاشی اسید هیومیک در شرایط خاک شور
سمیه اسماعیلی، محمودرضا تدین*، علی تدین، محمد رفیعی الحسینی
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد ، mrtadayon@yahoo.com
چکیده:   (3826 مشاهده)

به‌منظور بررسی اثر مقادیر اسید هیومیک بر صفات عملکردی و کیفیت پنبه‌دانه در شرایط شور، آزمایشی مزرعه‌ای در کاشان به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی ۹3-1392 انجام شد. تیمارها شامل: سه رقم پنبه ورامین، لاین 43200 و خرداد به‌عنوان عامل اول و شش تیمار محلول‌پاشی شامل، بدون اسید هیومیک بدون کود شیمیایی (T1)، بدون اسید هیومیک با کود شیمیایی (T2)، ۳ لیتر اسید هیومیک در هکتار بدون کود شیمیایی (T3)، ۱ لیتر اسید هیومیک در هکتار با کود شیمیایی (T4)، ۳ لیتر اسید هیومیک در هکتار با کود شیمیایی (T5) و ۶ لیتر اسید هیومیک در هکتار با کود شیمیایی (T6) به‌عنوان عامل دوم بود. نتایج نشان داد کاربرد اسید هیومیک باعث افزایش معنی‌دار صفات درصد روغن و پروتئین، عملکرد وش، عملکرد بذر، عملکرد الیاف و وزن هزار دانه گردید. مصرف 3 لیتر در هکتار اسید هیومیک با کود شیمیایی موجب افزایش 74/32 درصد عملکرد وش، 31 درصد عملکرد الیاف، 69/33 درصد عملکرد دانه، 32/5 درصد وزن هزار دانه و 7/2 درصدی میزان روغن شد. استفاده از 3 لیتر اسید هیومیک بدون کود شیمیایی افزایش 63/4 درصدی میزان پروتئین پنبه‌دانه را به همراه داشت.

واژه‌های کلیدی: اسید هیومیک، درصد پروتئین، درصد روغن، عملکرد الیاف، محلول‌پاشی
متن کامل [PDF 379 kb]   (370 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۹/۸ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۵/۸/۲۵


XML   English Abstract   Print



جلد 3، شماره 1 - ( نشریه تولید گیاهان روغنی 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها