[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 2، شماره 2 - ( نشریه تولید گیاهان روغنی 1394 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 1-12 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عناصر گوگرد، بور و روی بر عملکرد، غلظت عناصر و کیفیت دانه کلزا (Brassica napus L)
مریم حبیبی، مجید مجیدیان*، طیبه شجاع، محمد ربیعی
، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان ، ma_majidian@yahoo.com
چکیده:   (4533 مشاهده)

به‌منظور بررسی اثر مصرف عناصر بور، روی و گوگرد بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه کلزا رقم هایولا 401، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در سال زراعی 91-1390 در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات برنج کشور (رشت) انجام شد. عوامل مورد مطالعه شامل شاهد، عنصر روی (به‌صورت کلات روی به میزان یک و نیم کیلوگرم در هکتار)، عنصر بور (به‌صورت براکس به میزان یک و نیم کیلوگرم در هکتار)، عنصر گوگرد (به‌صورت گل گوگرد به میزان 100 کیلوگرم در هکتار)، ترکیب بور+ روی، ترکیب بور+ گوگرد، ترکیب روی+ گوگرد و ترکیب بور+ روی+ گوگرد بودند. بیشترین مقدار عملکرد دانه به میزان 6/4157 کیلوگرم در هکتار متعلق به تیمار بور+ روی + گوگرد بود که نسبت به شاهد 7/48 درصد افزایش عملکرد داشت. بیشترین و کمترین میزان روغن دانه در تیمار بور+ روی+ گوگرد (58/42 درصد) و شاهد (37/38 درصد) مشاهده شد. تیمار روی در بین تیمارهای اصلی، دوگانه و سه‌گانه بالاترین مقدار پروتئین دانه به میزان 62/24 درصد را دارا بود. بیشترین میزان جذب عناصر بور، روی و گوگرد به ترتیب به میزان 7/15، 38/26 و 4/577 میلی‌گرم بر کیلوگرم در تیمار ترکیب توأم بور+ روی+ گوگرد و کمترین میزان جذب در شاهد (77/3، 37/7 و 39/121 میلی‌گرم بر کیلوگرم) به دست آمد. نتایج این بررسی نشان داد که تیمار ترکیب دوگانه عناصر بر و گوگرد از نظر تولید عملکرد دانه و مقدار روغن کلزا در شرایط آب و هوایی رشت مناسب به نظر می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: پروتئین دانه، جذب عناصر، روغن دانه، عملکرد دانه، عناصر ریزمغذی
متن کامل [PDF 211 kb]   (2217 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habibi M, Majidian M, Shoja T, Rabiee M. Effects of S, B and Zn, on seed yield, nutrient concentration and seed quality of rapeseed (Brassica napus L.). 3. 2016; 2 (2) :1-12
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jopp/article-1-53-fa.html

حبیبی مریم، مجیدیان مجید، شجاع طیبه، ربیعی محمد. تأثیر عناصر گوگرد، بور و روی بر عملکرد، غلظت عناصر و کیفیت دانه کلزا (Brassica napus L) . 1. 1394; 2 (2) :1-12

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jopp/article-1-53-fa.html



جلد 2، شماره 2 - ( نشریه تولید گیاهان روغنی 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
سامانه نشریات دانشگاه یاسوج - مجله تولید گیاهان روغنی Journal of Oil Plants Production
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3974