[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

آیین نامه اخلاق علمی نشریه

دسترسی به مقالات

نسخه برداری و استفاده از مقاله های این نشریه تابع قانون دسترسی

آزاد creative commons می باشد.

..
:: جلد 1، شماره 2 - ( نشریه تولید گیاهان روغنی 1393 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 78-67 برگشت به فهرست نسخه ها
مدینه بیژنی ، پرویز یداللهی ، محمد رضا اصغری پور* ، سعیده سلیمانی ، ملیحه لطیفی
دانشگاه زابل ، m_asgharipour@uoz.ac.ir
کنجد از گیاهان روغنی بسیار مهم و پرکاربرد است. این مطالعه به‌منظور بررسی تأثیر اوره و کود زیستی نیتروکسین بر گیاه کنجد، به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زابل در سال زراعی 91- 1390 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل چهار سطح کود نیتروژن شامل عدم استفاده، 50، 75 و 100 درصد توصیه‌شده (به ترتیب معادل صفر، 160، 240 و 320 کیلوگرم در هکتار نیتروژن به شکل اوره) و نیتروکسین در دو سطح (تلقیح و عدم تلقیح) بودند. نتایج نشان داد افزایش مصرف نیتروژن تعداد شاخه فرعی در بوته، تعداد کپسول در بوته، تعداد دانه در کپسول و وزن هزار دانه را به ترتیب 50، 12، 18، 45 و 11 درصد افزایش داد. همچنین کاربرد کود نیتروکسین به‌صورت بذرمال به‌طور معنی‌داری ارتفاع ساقه، تعداد شاخه جانبی، وزن هزار دانه، تعداد دانه در کپسول، کپسول در بوته، عملکرد دانه، عملکرد روغن و درصد پروتئین کنجد را در مقایسه با تیمار عدم تلقیح افزایش داد. درصد روغن تحت تأثیر هیچ‌کدام از تیمارهای مورداستفاده قرار نگرفت. در بررسی اثرات متقابل کودهای مورداستفاده نیز مشخص گردید که کاربرد 75 درصد کود نیتروژن همراه با نیتروکسین ارتفاع بوته، عملکرد دانه و عملکرد روغن را به ترتیب 28، 58 و 56 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. درمجموع نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کاربرد بذرمال نیتروکسین علاوه بر بهبود شرایط رشدی، می‌تواند تا حد زیادی در راستای کاهش مصرف کود شیمیایی نیتروژن مفید واقع شود.
واژه‌های کلیدی: کشاورزی پایدار، گیاه روغنی، نیتروکسین، ویژگی‌های زراعی
متن کامل [PDF 206 kb]   (2039 دریافت)
دریافت: 1393/9/27 | پذیرش: 1393/11/18 | انتشار: 1394/1/16

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Bijani M, Yadollahi P, Asgharipour M R, Soleimani S, Latifi M. Effects of nitrogen and biological fertilizer on yield, oil and protein content of sesame (Sesamum indicum L.). 3 2015; 1 (2) :67-78
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jopp/article-1-37-fa.html

بیژنی مدینه، یداللهی پرویز، اصغری پور محمد رضا، سلیمانی سعیده، لطیفی ملیحه. تأثیر اوره و کود زیستی نیتروکسین بر عملکرد و خصوصیات زراعی کنجد (Sesamum indicum L.) . 1. 1393; 1 (2) :67-78

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jopp/article-1-37-fa.html

جلد 1، شماره 2 - ( نشریه تولید گیاهان روغنی 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
سامانه نشریات دانشگاه یاسوج - مجله تولید گیاهان روغنی Journal of Oil Plants Production
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645